به چه چیزی اینفوگرافیک می گویند؟

به خود واژه اینفوگرافیک دقت کنید، این واژه از ترکیب دو کلمه اینفو (Information) که به معنای اطلاعات و همچنین گرافیک (Graphic) است، در واقع اینفوگرافیک به تصویری گفته می شود که در آن اطلاعات، آمار یا هرگونه دانشی در قالب و زمینه تصویر با استفاده از نمودارهای گرافیکی، چارت و سایر آیکون ها و تصاویر جذاب ارائه شود، به طور کلی هدف اینفوگرافیک ساده سازی فهم اطلاعات پیچیده و یا جذاب نمودن ارائه اطلاعات مربوطه می باشد.

هدف اینفوگرافیک چیست؟

قدیمی ترین کاربردهای اینفوگرافیک می توان به نقشه های ساده اشاره کرد که حتما در متروی تهران با آن ها رو به رو شده اید. همان طور که دیده اید با نگاه به این نقشه متوجه می شوید که هیچ گونه اطلاعات اضافی وجود ندارد، و شما خیلی راحت و به سادگی مسیر ها را می بینید و مقصدتان مشخص است.

از اینفوگرافیک به طور کلی برای رسیدن به مقصد های گوناگونی مثل اطلاع رسانی ها، بالا بردن سرعت انتقال اطالاعات، آموزش ها، قرار دادن حجم بسیار وسیعی از اطلاعات در یک فضای کم، جلب توجه مخاطبان و بینندگان به یک موضوع، راهنماهای بسیار کاربردی، نتیجه های یک تحقیق علمی و یا نظرسنجی، نقشه ها و همچنین مسیریابی، مجتمع نمودن چندین نوع اطلاعات در یک تصویر و ده ها مورد دیگر استفاده می شود.

اینفوگرافیک از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

  • انتخاب یک موضوع
  • تحقیق کردن و همچنین جمع آوری اطلاعات مورد نظر
  • ایجاد قابلیت بصری سازی داده و همچنین اطلاعات
  • انتشار آن ها در کانال های از قبل تعیین شده و موثر

گام نخست: انتخاب یک موضوع

قدیمی ترین کاربردهای اینفوگرافیک می توان به نقشه های ساده اشاره کرد که حتما در متروی تهران با آن ها رو به رو شده اید. همان طور که دیده اید با نگاه به این نقشه متوجه می شوید که هیچ گونه اطلاعات اضافی وجود ندارد، و شما خیلی راحت و به سادگی مسیر ها را می بینید و مقصدتان مشخص است.

03.

از روندهای جاری در جامعه اینفوگرافیک بسازید.

توجه کنید که مردم به طور عمده در جامعه در رابطه با چه مطالبی بحث می کنند، همواره موضوعاتی در جامعه وجود دارند که اکثر مردم درباره آن ها حرف می زنند. از این بحث و صحبت ها به نفع خود استفاده کنید و درباره آن ها تا می توانید تحقیق و بررسی کنید. طبیعتا رسانه های اجتماعی بهترین کمک را در این زمینه می توانند بکنند، کافی است اینستاگرام خود را چک کنید تا ببینی موضوع داغ این روز های جامعه چه چیزی است

02.

ساده سازی موضوع انتخاب شده با کمک اینفوگرافیک

برای تهیه یک اینفوگرافیک جذاب حتما لازم نیست مطلب های جدید ارائه دهید. از آنجایی که اینفوگرافیک این قابلیت را دارد که حجم زیادی از اطلاعات را با تصویر به مخاطبان عرضه کند، شما می توانید از این خاصیت اینفوگرافیک کمک بگیرید و یک مساله پیچیده و یا حتی بغرنج را به معنایی ساده کنید و یا به گونه ای به مخاطب عرضه کنید که به سادگی آن را حس و درک کند. به عنوان مثال می توانید یک فرآیند خیلی طولانی، یک مساله و راه حل آن، روش های اجرایی و… را با گرفتن کمک از اینفوگرافی، ساده سازی و در نهایت عرضه کنید.

01.

ببینید مردم به چه موضوعی علاقه مند هستند.

پیشنهاد من به شما این است که یک جلسه با همکارنتان تشکیل دهید، و در این جلسه به این موضوع بپردازید، و با پیشنهاد هر موضوع، آن را کاملا بررسی کنید و تا مرحله آخر آن را پیش بینی کنید.

گام دوم: تحقیق کردن و همچنین جمع آوری اطلاعات مورد نظر

قاعدتا برای ایجاد یک اینفوگرافیک خوب و با کیفیت یک سری اطلاعات به روز و جامع در دست داشته باشید، این اطلاعات می توانند شامل گزینه های متفاوتی چون مطالب، عکس ها، چارت ها، نمودار ها و … باشند، فراموش نکنید که اطلاعات را از هر کجا که بر می دارید حتما منابع را ذکر کنید. این موضوع هم حرفه ای بودن شما را نشان می دهد و هم اینکه مخاطبان شما بسیار راحت تر به اطلاعات شما اعتماد و اطمینان می کنند. اینفوگرافیک شما باید حامل یک پیام موثر باشد، نتیجه می گیریم که می بایست آن را خیلی دقیق و درست ارائه کنید. بهتر است این پیام در قسمت عنوان به گونه ای متفاوت و خاص ارائه شود. حتما و حتما از کلمات کلیدی در عنوان اینفوگرافی خود استفاده کنید.

گام سوم: ایجاد اینفوگرافیک و یا ایجاد قابلیت بصری سازی داده و همچنین اطلاعات

برای ایجاد اینفوگرافیک و یا ایجاد قابلیت بصری سازی داده و همچنین اطلاعات می توانید آن را به یک شرکت تخصصی در حوزه تبلیغات و طراحی اینفوگرافیک استفاده کنید و یا خودتان آن را طراحی کنید. برای این هدف میتوانید به آژانس تبلیغاتی آتنا مراجعه کنید، در آتنا یک تیم بسیار حرفه ای برای این کار آماده هستند.

گام چهارم: انتشار آن ها در کانال های از قبل تعیین شده و موثر

برای انتشار محتوای اینفوگرافیک خود به مخاطبانتان، بهتر است ابتدا آن را در وبلاگ یا وب سایت خود به نمایش بگذارید، سپس آن را در رسانه های اجتماعی به صورت پست منتشر کنید. به این ترتیب مخاطبان شما به مرور یک صف طولانی را تشکیل می دهند.