طراحی بسته بندی تکنیکی و ایده آل، علاوه بر محبوبیت در میان مشتریان، از دیدگاه فنی و حرفه ای توسط منتقدان و صاحب نظران این حوزه، ارزش گذاری می شود. در ادامه با مقاله طراحی بسته بندی در ارزیابی منتقدانه با ما همراه باشید.
برای ارزش گذاری و امتیاز دهی در مورد یک طرح، الگوهای متفاوتی وجود دارد. برخی از شاخص ها و معیارهای اصلی برای تعیین سطح طراحی بسته بندی، که در تمامی الگوها مشترک هستند، می توانند برای طراحان، مانند میزانی جهت خود سنجی طرح اولیه و ارزیابی ایده ای که در سر دارند، به حساب آید.
طراحانی که می خواهند در عرصه طراحی تبلیغات و طراحی تجاری، جایی برای ایده های خود باز کنند و نام آور شوند، که برای همکاری با شرکت های تبلیغاتی و چه برای همکاری مستقل با شرکت های تولیدی به صورت مستقیم و فری لنسرینگ، می توانند به واسطه آشنایی با معیارهای تعیین و سنجش طراحی بسته بندی توسط ناظران متخصص، نقشه راه و اصول مهم و اولیه را برای ساختاربندی ایده های خود، شناسایی کرده و با در نظر قرار دادن این نکات مورد توجه، نه تنها در بخش تاثیرگذاری بر ذهن مشتری و میزان فروش، بلکه در بخش های حرفه ای و هنری نیز، سطح خود را ارتقا دهند.
شاید این مطلب را نیز بپسندید : طراحی بسته بندی ، شیوه تبلیغاتی است که از چشم جا نمی ماند
طراحی بسته بندی با چه معیارهایی سنجیده می شود
بی شک معیار اصلی و مطرح برای یک طراحی بسته بندی خوب، بازتابی از میزان تاثیرگذاری آن بر ذهن مخاطب و جلب مشتری است؛ اما از آنجا که ترغیب خریداران به خرید محصول، فقط معطوف به بسته بندی نبوده و برای ادامه یافتن اعتماد مشتریان، کیفیت خود محصولات ارجحیت می یابد.
بنابراین برای ارزیابی سطح یک طراحی عالی و هنرمندانه با عناصر بصری جذاب و تکنیکی مطابق با ایده ای مبتکرانه و هوشمندانه، معیارهای تخصصی دیگری در نظر منتقدان هنری و صاحب نظران تبلیغاتی وجود دارد.
معیارهای نقد تکنیکی برای طراحی بسته بندی شامل چند مورد اصلی و کانونی به ترتیب ذیل است:
R کیفیت
R رزومه طرح
R نمای حرفه ای
کیفیت در طراحی بسته بندی
وقتی در مورد معیار کیفیت در طراحی بسته بندی از نقطه نظر اصول فنی و تخصصی اشاره می شود، آنچه در نظر منتقدان اهمیت می یابد، شامل سبک بصری و جذابیت ظاهری در نمای اول، مهارت فنی در ادا و اجرای مضمون طرح، رعایت اصول طراحی در ترسیم ایده، تطابق طرح و ایده طرح با خواست مشتری که در اینجا منظور از مشتری، شرکت تولید کننده محصول می باشد.
طراحی بسته بندی حرفه ای
بنابراین یک طراح که در صدد فعالیت در زمینه طراحی بسته بندی است باید بداند که فراگیری و اشراف بر اصول طراحی و مهندسی هنری همراه با تکنیک های پایه و اصلی طراحی، برای ورود به این حوزه، الزامی است و در مرحله بعد او باید بتواند درک عمیق و همدلانه ای با تولید کننده ایجاد کند و هدف او را به خوبی دریابد.
با ویژگی های خاص محصول ارتباط برقرار کند تا با نمایی واضح و برداشتی شفاف از کلیت کار، به ایده پردازی خلاقانه دست آویزد. ضمن اینکه در کنار این ها، جذابیت و سبک طراحی به گونه ای هماهنگ با محصول و با مضمون پنها در ایده طرح، حرف آخر در کار طراح و حرف اول در نگاه مخاطب باشد
شاید این مطلب را نیز بپسندید : اهمیت طراحی بسته بندی مواد غذایی
رزومه طراحی بسته بندی
منظور از رزومه طراحی بسته بندی، سابقه کاری طراح و نیز سابقه اثرگذاری طرح است؛ به این معنا که وقتی طرح های مختلفی از یک طراح در حوزه ها و سنجش های متعدد، دائما مد نظر قرار می گیرد و تمجید می شود و یا اینکه یک طرح از یک طراح در ارزیابی های گوناگون، امتیاز بالا به دست می آورد، آنگاه می توان گفت آن طرح و یا طراح آن، در نظر منتقدان صاحب نظر، به نحو احسنت درخشیده اند.
معیارهای تخصصی در سنجش طراحی حرفه ای
طراحی بسته بندی محصولات آرایشی، تجلی رویای برند تولید کننده آن، در نگاه مشتری است
نمای حرفه ای در طراحی بسته بندی
جذابیت و خلاقیت طرح یک طرف، رعایت فنون و اصول طراحی و هنری در خلق این جذابیت مبتکرانه نیز طرف دیگر طراحی بسته بندی است؛ اما هردو وجه طراحی، بدون جلب نظر مشتریان، عملا بی فایده خواهند بود.
پس نکته مهم دیگری که در سنجش طرح بسته بندی مورد توجه قرار می گیرد، این است که طراح تا چه حد توانسته است در برقراری ارتباط با مشتریان و مخاطبین محصول، موفق عمل کند و تاثیرگذاری و تعامل حرفه طراحی او، در سطح تجاری و مفاهیم بازاریابی، در چه حدی برآورد شده است.
با توجه به آنچه در مقاله طراحی بسته بندی در ارزیابی منتقدانه ذکر شد، باید گفت که طراحی بسته بندی به یک هنرمند با سه ویژگی اصلی نیاز دارد که ویژگی های زیر شامل می باشد:
- قدرت تخیل و ایده پردازی خلاقانه
- هوش ارتباطی و بازاریابی حرفه ای
- اصول هنری و فنون طراحی
موفقیت در عرصه های حرفه ای طراحی تبلیغاتی